Szűrők
2016. május 13.

Redőny, roló, reluxa – melyik a legjobb választás?

A belsőárnyékolók rengeteg típusa közül választhat, kérdés, hogy melyik lesz, az mi leginkább megfelel az életstílusához és környezetéhez. A három legkedveltebb sötétítőt mutatjuk be, hogy segítsünk a választásban.

Reluxa

Sötétítés szempontjából jól funkcionál, de a beáramló hideg és a meleg ellen ez véd legkevésbé. Legtöbbször irodaházakban találkozhat vele, hiszen egyfajta letisztultságot ad a helynek. Ma már az otthonokban is egyre inkább elterjedt, hiszen színes fajtákat is lehet már kapni, amik otthonosabbá teszik a szobát. Könnyen kezelhető és egy húzásra kiszűrheti a zavaró fényeket a helységből.

Roló

A függönyök fajtájába tartozik annyi különbséggel, hogy nem oldalra húzza, hanem felülről-lefelé. Ez az egyik legrégebbi árnyékoló eszköz. Anyagában is különbözik a többi lehetőségtől, mivel drapériából készül, így a tapintása is puhább, mint a többi árnyékolástechnikai megoldásnak. Ha szereti az egyedi, klasszikus megoldásokat akkor ez a megfelelő döntés. Használata könnyű, megóvja a szobát a kíváncsiskodó tekintetek elől és az erős fénytől.

Redőny

Mindegy, hogy házban vagy lakásban él tökéletes választás, hiszen nem kell sokat bajlódni vele és a legtöbb igényt ez elégíti ki. Választhat kézi vezérlésűt illetve elektromost, ez már csak azon múlik, hogy az Ön számára melyik a legmegfelelőbb.

A legtöbbször választott megoldás, hiszen egy árnyékolót nem csak azért tesz fel ablaka elé, hogy kiszűrje a zavaró fényt, hanem ugyanolyan fontos tényező a zaj és hőmérséklet védelem, illetve a tisztíthatóság is. A legutóbbi nyárra gondolva, remek választás lehet, hiszen ha leengedi kizárja a meleg levegőt és hűvösebb lesz a szobában, másrészről pedig télen, nem engedi be a hideget és melegebb lesz, tehát spórolhat a számlával.

További előnye, hogy védelmet nyújt az illetéktelen behatolók ellen és az esetleged időjárási viszontagságoknál is megóvja az ablakát. Redőny szempontjából több fajtája közül is választhat, érdemes őket külön-külön is megnézni!

A megfelelő belsőárnyékoló kiválasztása nagyon fontos, hiszen hosszabb távra veszi, úgyhogy ha nem jutna dűlőre, akkor munkatársaink segítenek a döntésben!